Sunday, November 22, 2009

Tanaman di rumah

As'salamualaikum pada semua, sudah sekian lama aku tak update blog ni, sebok dengan kerja dan aktiviti harian,



Kat bawah ni gambar 3 bulan lepas

dan yang ni gambar sekarang, pokok2 semua membesar dengan jayanya, sampai atas peti surat pun ada pokok huhu,


Bawah ni Buah Mulberry,
Sudah sedia untuk di makan,

Pokok Periuh Kera

Pokok ekor kucing
bawah ni bukan pokok tebu nyer, ini la pokok jagung,
pertama kali aku tanam pokok jagung,

terperanjat aku bile tengok pokok jagung ni menghasilkan bunga
pokok jagung dah nak berbuah
terupload dua kali plak gambo nie
ini pokok apple siam, atau apple bidara, buah nye lebat, takde musim plak tu
buah nye kecik lagi,
yg ni pokok misai kucing
ini pokok sawi, sapa yang tak penah tengok pokok sawi, haaa ini la dia, siap dah berbunga lagi,
haa ini buah limau purut, nak masak tomyam nanti boleh la petik
yg ini cili kampung,
ini cili apa tah
yg ni cili banggale
dah ada yg lekat buah nye
ini lah dia cili banggale
tanaman2 sanyur ku

taman ni mak aku yg buat,



sekian itu saja yg aku boleh update utk hari ini,


4 comments:

BigMouth said...

adik eriq, boleh tak tolong akak, tanam pokok kat umah akak... Akak ni tangan panas lah dik...
Adik kalau nak dtg umah akak, call akak eeeee... nnt akak datang jemput adik yer..

Oppp.. lagi satu, adik ni hensom lah... akak suke lah ngan janggut adik tu... rase cam nak pegang2 jer janggut tu..boleh ke?? hahahaha

Adik lagi satu.... akak dengar, bukit A, selalu dtg bukit C skrg ni eee!! hahahah

syaf said...

uitt aku x minat bunge

icha said...

KAGUM!

ann frendly said...

uiks.. jelez laa tgk pokok jagung awak tu... nak da berbuah sedekah kat kite cikit taw..

cantik betol taman yg mak awak buat tu....