Wednesday, December 8, 2010

State Pavilion MAHA

Sape yang gi MAHA?
Amacam.. dapat tak korang jelajah abes kawasan tu?
Luas kan.. Sehari memang tak cukup nak round..
Sabtu lepas aku gi MAHA, tapi round kat sekitar State Pavilion je.

Kat State Pavilion ni ade 14 buah rumah yang mewakili setiap negeri dalam Malaysia. Tapi rumah KL takde yer.. so sume 13 negeri jelah kan.. yang lagi 1 tu Pavilion Ministry of Agriculture (MOA).


1. Pavilion negeri Selangor,




2. Pavilion Pahang ,




Yang tak pegi tu mesti nak tau ape yang ade dalam Pavilion ni kan..
Macam2 adaa.. info pertanian & pelancongan, produk2 pertanian yang popular dalam sesebuah negeri. Macam Pahang kan femes dengan strawberi, ikan patin, tilapia..Jadi dalam tu adelah terpamer segala produk berasaskan strawberi (jem, coklat), ,

ikan tilapia,

Ikan patin,

Nangka pun ade dalam pavilion pahang ni, harum semerbak baunye


3. Pavilion Kedah



Dalam rumah ni macam yang dicakapkan tadi. Macam2 adaa..
Takleh nak upload gambar bebanyak, nanti hang pulak komputer korang bile bukak blog ni.



4. Pulau Pinang


5. Pavilion Johor



6. Pavilion Sarawak



7. Pavilion Sabah

Next entry: Pavilion Perak, Melaka, Perlis, Terengganu, Kelantan, Negeri Sembilan & MOA.

4 comments:

DrSam said...

Saya tahun ni tak berkesempatan nak melawat MAHA. hari minggu plan nak pergi, tapi terencat bila dengar cerita jalan jam...tengok pada cerita Erieq, banyak betul yang dipamirkan kali ni.

lea said...

bestnya dpt g pavilion sume ni

nabilla syima said...

hohohoo...hrtu pelangi g gak maha ni..tp blh tak tau psl rumah2 ni..seday je,nak g lg rasa tak sanggup dah,ramai benor orgnya...insyallah,next year lah...

AngahSayang2314 said...

nama jer dekat sebab angah duk kajang tapi tak gi pun