Thursday, February 18, 2010

Jom kita Block website lucah

Korang tahu tak mcm mana nak block apa - apa website tanpa menggunakan apa - apa software.

tapi sebelum tu korang kena tahu website apa yang korang nak block.

sesiapa yg dah kawin laki korang suka buka website yg kurang menyenangkan korang.,
tak kire la adik, abang, akak korang ker., jom kita block dorang nya website huwahahahaha.

begini caranya.,

1. Browse C:\WINDOWS\system32\drivers\etc

atau korang copy C:\WINDOWS\system32\drivers\etc paste kat Run

caranya klik start - Run - lihat gambar rajah

Klik OK

2. Cari "HOSTS"

3. Buka Menggunakan NotePad



klik -OK-

anda akan nampak macam ni


4. Di bawah "127.0.0.1 localhost tambah 127.0.0.2 www.NamaWebsiteYangAndaNakBlock.com dan halaman tersebut tidak akan dapat diakses lagi

Contoh : Gambar rajah di bawah

- Save - Finish

korang tambah la apa yg korang nak block. tapi jgn main2 tau kadang2 ada website yg kita dah block tak dapat nak di unblock balik wahahahahaha.,yg facebook tu akak aku selalu buka huhuhu best nyeeeeeee block website kakak aku., sebelum dia mengamok baik aku CABUUTTTTTT

7 comments:

♥naematulsaadahismail♥ said...

encik.boleh apply cara ni kat router x ek? kalau dekat lan boleh x ek

kenwooi said...

wow.. interesting.. thanks for sharing.. =)

kenwooi.com

ann frendly said...

aiyoo..
ape salah facebook mau diblok..
tetibe rase nak blog blogger...
nak bersara..

lea said...

adik yg kejam...hahaha

Syukie said...

kenapa still ley masuk laman web tu lepas diblok???
da ikut sebijik cara yg d'tunjukkan tp x dpt pown~

Erieq said...

ha-a lah., sbb last week try kat PC memba., tapi x jadi2 pun., PC kat rumah den boleh jer., pelik2 nanti sy check nape x boleh

HAzeed Adie said...

wah..alhamdulillah..trima kasih byk2..dapat jugak block web2 yg tidak bermoral ni.huhu