Wednesday, May 26, 2010

Korang tak puas mandi?

Harini sama macam semalam. Sharing2 email yang aku dapat jela gan korang. Letih nak menulis pasal diri sendiri. Pernah tak korang rasa tak puas mandi?
gambar ni takde kena mengena dengan tajuk dan gambar seterusnya.. sebab aku sentiasa puas mandi manda.. nak2 air sungai. fuh.. nyaman..sejuk.


Kalau ada yang tak puas mandi.. korang try la gi sini,
Kolam mandi yang terbesar di dunia di San Alfonso del Mar resort, Algarrobo (Pantai Barat Chile)

Panjang: lebih dari 1,013meter
Dalam: 115 kaki, 66 juta gelen air diperlukan untuk memenuhi kolam ni.
Tempoh pembinaan: 5 tahun
Kos pembinaan: 1 billion
Kos menyelenggara: 2 juta

Kolam ni betul2 menghadap laut.
Paling special dorang menggunakn kaedah baru untuk merawat air iaitu 'kaedah penapisan & pengklorinan'. Air akan dipam dari Lautan Pasifik dan dirawat sebelum dipam ke kolam. Suhu air dikekalka pada paras 26°C.
Suhu 9°C lebih panas dari air laut untuk digunakan pada cuaca yang sejuk.

Wah.. kalau pegi swim kat sini, mesti gian nak berenang nanti :p

4 comments:

AngahSayang2314 said...

wow banyaknyer... macam best jer angah pun dah lama tak gi mandi2 sg ke? laut ke? last gi sebelum mengandung dulu maknyanya dah nak masuk 2 tahun tak ke mandi2

Aqilah Nur said...

ape kate ko organizedkan gath tok bdk2 blog then kita g swim rmai2 kat sana. ok? eeehehe

aiDieNa said...

Wahhh... tapi aku tak pandai berenang.. hehehe

aZHIeeDA said...

santeknye...=)