Monday, May 24, 2010

Hari Sabtu lepas, beli buku latihan Grammar.
Hari Ahad pulak memula ingatkan nak study kat perpustakaan negara...
tapi plan ditukar.. sebabnya..
Perpustakaan Negara agak jauh la jugak gan umah. Lagipun kene daftar kad keahlian dulu. Macam leceh la pulak kan.

Jadi ni jelah option yang ada.
Paling dekat gan umah dan senang nak gi. Free of charge.
Time ni cuaca memang panas,

Nasib baik ada 1 tempat yang sangat redup. Bawah rimbunan pokok ,
Bersedia untuk memulakan sesi pembelajaran,

Time belajar mesti tekun. Jangan pulak sibuk-sibuk bersms,

Gila bersepah punya meja.. segala khazanah dan buku-buku aku angkut.. ekekekee..


Dekat 3 jam jugak aku study sambil wat latihan. Tak larat nak teruskan sebab kerusi takde penyandar. Sakit pinggang woo.
Menuju ke destinasi favret aku.. tapak jualan makanan.. nak gi mendapatkan sengkuang dan air ais.. leganya dapat menda tu di hari yang panas ni,
mesti korang tertanye2 mane dia pulak tapak jualan makanan?
kat ceruk alam mane pulak?
dalam gambar takde pun..
tu haa.. kat depan sinun..
cube teropong2 cikit.

Sebenarnya dah dekat seminggu aku mulakan sesi pembelajaran' English Grammar' ni. Untuk memantapkan lagi tahap penguasaan aku. Dalam seminggu aku cuba habiskan 2 buah buku latihan. Tiap-tiap malam aku duk mengadap buku.

Sape2 yang nak belajar tu ataupun yang tengah belajar. Jangan mudah putus asa. bila ditertawakan. Paling penting kena praktikkan apa yang kita pelajari. tu Untuk lebih mudah mengingati, cuba aplikasikan apa yang kita dah belajar dalam kehidupan seharian kita.

4 comments:

Cik Kyla said...

sungguh tekun anda blaja. begini la utk mnjd pljr cmlg! Bgus! tingkatkan usaha anda. :D good luck!

viruspadu said...

cayalah teh

AngahSayang2314 said...

cayalah erieq tahniah...

go..go.. cayuk

annfrendly said...

wawaaa..
rajinnya...
kite malazzz Zzzzzz