Tuesday, May 5, 2009

KATAKAN TAK NAK PADA ROKOK

As'salamualaikum dan selamat sejahtera pada semua..,

Punya la lama aku tak buka blog aku nie.,
sebulan nie.,aku dah buat satu perubahan yang besau dalam diri aku.,

skrg aku dah tak merokak lagi huhuhu tahniah pada diri sendiri





sekarang aku dah bebas dari jajahan rokok.,minggu pertama aku nak benti merokok aku asik
makan jer.,24jam mkn minum makan minum makan minum..,sampai perot aku boncit huhuhu.,
pastu duit aku plak tak habis2, pelik kan,mana tak nya biasa nya beli rokok.,sekarang dah tak beli huhuhu patut la tak habis2,

sehari sekotak RM6.60 x sebulan 30 hari sama dengan RM198

dah boleh save RM198 sebulan.,

tambahan lagi biasa nya perokok ni suka melepak kedai kopi.,

dan sekarang budaya lepak dah takda dalam diri aku, huhuhu

semasa merokok tiap2 pagi lepak kedai mamak minum air milo(RM1.6) + petang air kotak (RM1.20) = RM2.80 sehari..,sebulan save RM84.00

RM 198.00(duit rokok) + RM 84.00(duit minum) = RM282 (save) sebulam

sekarang RM282 buta2 tu tak reti aku nak habiskan la, kakakakaka

23 comments:

CikYana(",) said...

tahniah..tahniah

kerana telah b'hnti merokok

luv u lah..hiks

:D

dLa said...

wahh.
caya laahhh.
meh laa bg dla 2 ratus 2.
hahaha

cik ian@aH Lian~ said...

perghhh udah berzaman
zik tak update...
sawang lelabah byk neh!

ann frendly said...

hurm.. molek benor la tu..dah lame dah owang suh berenti.... punye la degil.. wekk :P ape mimpi tetibe berenti smoke ey???

Ceera said...

poyo je, apa kata ko belanja je atam makan.. hehehe

@}--niEra-- said...

tahniah....

AziS said...

tahniah...teruskan. simpan je duit wat kenduri nikah hehehehe

B..alang said...

tahniah ayieee .. skrg dah xder alasan nak blanjer alang kan .... huhuhu ..

viruspadu said...

andak ada untuk abiskan duit beratus2 ko tu

mcm tak biasa pulak

andak kan suka mengikis duit ko

cima said...

bagos la kalo da benti

Erieq said...

to vp , b.alang dan Ceera

kena belanja ker???

ayie baca dalam internet.,ramai org ckp klu dah benti kita boleh mintak seseorang bagi kita hadiah..,nak mintak kat siapa eh ngeh ngeh ngeh ngeh

BigMouth said...

Tu ko bc dlm internet...sumer nyer bohong... Tp, kalau realiti... ko kene belanje alang makan!!! hahahahahah!!!

norainiammran said...

tahniah... semoga berjaya untuk tidak merokok selama-lamanya!!!

laloque said...

abg dak tau naper ko benti merokok... ko tgh jimat & simpan duit nak nikah kan.. kan.. kan.. nie musti kes nak naik pelamin sama ngan abg nie... hahahahahahaha

anyss said...

Salam. Tahniah dengan langkah hebat anda hingga berjaya berenti merokok. Saya memang anti orang merokok...sebab x tahan dengan BAU asap yang dibawanya merata2...

mc'eja said...

bagus2...patut dicontohi ramai.

fezaL Mohd said...

kata kn ye hahaha

AiMiEiA said...

Bagus3...
keep it up..
mari sama2 bencikan rokok
huahahaah~!!

majeeda said...

bencikan rokok? bagus bagus

d great bowler. cehh. said...
This comment has been removed by the author.
Ridmichi said...

nasihat yg sgt berguna

Izzan said...

tahniah2 walaupun post ni dah lama..... (search pasal rokok ni terjumpe blog ni ):))

Izzan said...

tahniah2 walaupun post ni dah lama (google pasal rokok jumpe blog ni :)