Sunday, October 3, 2010

Nuffnang: Unpaid ke Sent

Menanti cek nuffnang sampai kat umah dengan penuh fokus & sabar... 

Mmm..Akhirnya status cash out Nuffnang bertukar jugak dari Unpaid ke Sent. 
Yes.. esok lusa sampailah kat umah aku.
Ni 1st cash out aku. Aku mula berkecimpung dengan Nuffnang sejak tahun 2007 sekarang dah dekat hujung 2010.

Memula aku dah cash out bulan Julai. Ingatkan nak dapat cek nuffnang masa dekat2 nak raya nanti. Tapi cash out aku telah di reject. Bukan kerana Nuffnang tak cukup duit nak bayar, tapi disebabkan kesalahan aku sendiri. Payee name aku tertinggal 'bin'. Masa register memula dulu tak perasan pun main letak aje. Korang kalau nak register nuffnang, jangan memandai nak letak Leha Mazlan. Make sure korang letak Leha binti Mazlan. Bin/,binti/, a/l @ a/p jangan tinggal. Kalau lupe nak letak sila request kat pihak Nuffnang.

Ekceli, Nuffnang dah anta email kat aku suruh betulkan Payee name tu awal2 lagi,
tapi aku mase tu kurang alert, serabut tengah carik keje.. email dari nuffnang pun aku tak tengok.Lepas tu Nuffnang anta lagi email ni (baguskan Nuffnang nih),













Adess..nyesal tak alert..bila dah baca email2 tu barulah dengan pantas aku bertindak... Request ticket kat akaun nuffnang & request dorang tambah bin kat payee name. Selesai jugak akhirnye.
Pagi ni ada derma darah bersama Malaysian Bikers Community(MBC). Insyallah.. aku akan turut serta kalau takde aral melintang.

Mmm.. ape dia? 
Moto suzuki belang..? Ooo nak tengok eeaa?
Bagi tengok sipi ajela,  

Nak tengok gambar tak sipi2 punya tunggu entri hari Isnin. Tu pun kalau aku rajin nak update. hehehe Opss..larikkss..






5 comments:

marinahunny said...

hakhakhak..sampai mcm tu sekali tunggu cek nuffnang..hehehe

lawanya suzuki tu..merah menyala :0

ejaa said...

pnh gk slh name ari tu.huhuh abis kne reject .tp stkat ni br cashout 2x je.uhuhu

mcm byk je erieq dpt, hehe leh belanjaaa hahahaha

Faizal n Fashitah said...

Good info bro. Dulu pun aku dapat problem yang sama gak. Alhamdulillah after betul balik fullname, baru la cheque dapat hehe..

Kaseh NazLieza said...

yeay...finally dpt gak duit dr nuffnang...

AngahSayang2314 said...

wah...... dapat duittt tueeeee