Friday, March 13, 2009

Windows Baru Best

Hari nie aku tak byk sgt kerja kat opis.,bosan plak.,nak maen internet tapi tak tahu nak buka ape.,nak chat pun susah kat opis nak kena sorok2 nati kantoi plak huhuhu.,

Last2 aku pun buat la kerja2 agak amal lah.,dah lame aku tunggu peluang mcm nie.,
hari tu aku dpt CD windows 7 Beta dari Microsoft untuk buat aku study+trainning tapi huh takde masa nak insall., jadi ini lah masanya.,

lepas jer insatll wahh best jugak Windows 7 nie.,lagi bagus dari vista(mesti la kan)
lagi details.,lagi mudah.,lebih stubil.,tapi kena install kat PC yg spec yg tinggi

Ini la rupe Windows 7.,ala2 windows vista jugak tapi lebih advice dah user friendly


ini la kelebihan windows 7


pakai windows media player v 12


internet explorer v 8

Macam2 lagi kelebihan kat windows 7 nie.,tak leh nak cite semua.,klu nak tahu kena la tunggu windows 7 nie di pasarkan., klu korang rajin korang test la Linux Ubuntu lagi power full.,Windows 7 pun tak leh lawan lagi.,

5 comments:

En. PeRD said...

awwwww... best ni... beta lagi ker?? nak boleh?? hahahaha

NONG said...

Wawwwww....bestnya.Boleh pinjam tak?

Sinido Ejat said...

Aku pakai ubuntu.. mmg da best .. Tapi ade kelemahan dia gak.. Btw its cool n compactible...

Windows 7 nie, ade software major engineer kata dia dibuat sebelum vista ...

hopefully lagi gempak dari vista ..
jgn jadi cam vista baru keluar dulu
banyak benda error

mucuk shomot said...

alaaa... awk da pakai windows 7! sy jeles!! las wik sy p dia kata utk laptop lom ada lg.. bole ke cmtu? huwaaaa...

Kyla said...

my bro dh try linux tu da. mmg power pn =]