Thursday, November 18, 2010

Layan Sengkuang kat Permaisuri

Hujung minggu,  bile blur tak tau nak buat ape, start moto gi Permaisuri.

Beli air & sengkuang. Makan sambil tengok ragam orang yang lalu lalang.

Sengkuang. Sedap woh.. Nesti beli sengkuang kat sorang akak tu.


Yang lori putih tu. Sengkuang yang beli kat situ sedap & boleh buat pinggan. Lebar betul sengkuang tu.
Setiap kali beli sengkuang, mesti pesan kat akak tu jangan letak sos banyak. Haha.. nasib baik akak tu sporting.

Ingat.Ingat..Lori putih = Sengkuang sedap + lebar pingan



Time aku gi ni awal lagi.. agak2 lewat petang tu.. penuh parking ni. sume jual makanan. Macam2 adaaa..
Aiskrim, sate ikan, kebab, buah potong, steamboat. Juleng mate tengok makanan sedap2.



Orang pun tak ramai. Kalau lewat petang, sure punye payah nak jumpe meja & bangku kosong.


Datang awal aman.. merata meja kosong.


P/S: Selamat Hari Raya Aidiladha...

4 comments:

Noreen Ruszalin said...

ehhhhh sedapnyeeee..kite dh lama tak mkn sengkuang tuh..

marinahunny said...

sedapnye sengkuang tu, kat ktrg ni x prnh jumpa pun. apa bhn2 dia letak atas sengkuang tu..?

ini blog ayin! said...

yummy..sengkuang mmg sedap..lg mkn ngn sambal rojak...slurrp..

m.a.r.i.n.a.r.i.z.u.a.n. said...

ops!!! lari tajuk k... kt bg award kat kamu.. so jgn lupe amik k.. hehehehe... amik tau follow link yek..

http://marina4g91.blogspot.com/2010/11/award-blog-cantek-tuk-aku.html