Monday, November 8, 2010

Aku & Si Dia @ Cameron Highlands Pt 2

Fuh..Tetibe teringatkan kelazatan dessert kat Cameron,

Kalau korang gi Cameron Highlands, selagi tak singgah pekena waffle strawberi & Strawberi Sundae kat Big Red Farm jangan ler memandai balik....nyesal nanti :p
Sedap woh...

Terliur tak bile tengok gambar ni? Nyaman tu.. dapat makan waffle strawberi yang lemak berkrim sambil menghirup air coklat panas dalam suasane yang sejuk... pergh...syahdu ;p




komplot 3 penjuru hehehe,

Buah rasberi pun ade kat Cameron,





Ini buah rasberi.. jangan sibuk fokus kat lubang idong aku pulak :p

Pokok rasberi yang berduri2 macam pokok bunge ros la pulak...

Ni tak tau pokok ape, tapi pokok ni menjalar2..

Buahnye macam buah jambu batu,

Bunge raya,

Tak tau bunge ape tapi bunge ni bersepah kat Cameron, ade je jumpe kat tepi jalan. Bunge ni pemalu, asik tertunduk.

Depan kilang teh boh,

Dalam kilang Boh, tengok dorang proses daun teh yang fresh bertukar jadi serbuk teh,

Mesin proses daun teh,



Masing2 dengan kusyuk tengok cara teh diproses,



Sampel serbuk teh mengikut gred..


Kita minum dulu..

Set teh untuk 6 orang RM24


Pokok halau nyamuk.. subur giler,



buah ni pelik, tak tahu ape name.. kat cameron ni banyak buah2 & pokok pelik,
Ladang teh...







Lagi 1 kalau gi Cameron, jangan lupe makan strawberi coklat+whipped cream.. perghh.. kaw2.

Bersambung...... 
Isnin Pt. 3
Selamat Bercuti Semua...

5 comments:

marinahunny said...

sedapnye waffle tu...terliur plak..

buah yg mcm jambu batu tu kalu tak silap spesies labu air. kira buah tu sayur lah ;)

Anna said...

buah yang macam buah jambu adalah sayuran boleh dimasak sayur campur kaya dgn vitaminc katanya.. ada di pasar dan supermarket. dinegara barat ada dijual disupermarket..kaum tionghua masak sbg sup atau sayur campur.

Noreen Ruszalin said...

sedapnyee ice cream tuh..x sejuk ke mkn?

Kaseh NazLieza said...

waaah..bestnyer..ni yg rse mnggebu2 nak ke cameron highland ni..uhuuu

Arjunakirana said...

sedapppp dapppp