Thursday, November 11, 2010

Kolam kat Times Square

Harini aku bukan nak complaint pasal service kolam renang kat times square yang tak memuaskan?
Eh..buat2 lupe lak. Kat times square mane de kolam renang kan. Otel Berjaya sebelah atas tu adelah. Ish..Ni sume tade kene mengena dengan otel tu. Kang terkejut pulak sanak sedare bile tau aku dah memandai check-in,check-out otel nih..wahahaa..

Kolam yang dimaksudkan ni sebenarnye kolam yang berwarna-warni,
Yer.. walaupun kolam ikan ni kelihatan berwarna-warni dengan kehadiran ikan & bunga-bungaan tapi bukan kolam ikan yang dimaksudkan.


tapi....
Kolam,

Ye..Nilah kolam yang aku maksudkan tu. Korang tau ke idak benda ni di panggil sebagai kolam??
Yang tak tau, meh sini nak bagitau..
Kolam (Tamilகோலம் kõlaṁ) is a form of sandpainting that is drawn using rice powder by female members of the family in front of their home. It is widely practised by Hindus in South India. A Kolam is a geometrical line drawing composed of curved loops, drawn around a grid pattern of dots.
Paham tak.. tetibe aku termenyamar sebagai Mat Saleh pulak.. hahahaa..

Cantikkan..Meriah dengan warna. Nak buat ni boleh tahan susah. Bayangkan nak kene susun beras ikut corak tu, tak ke renyah kejenye tu kan. Boleh tertido sambil membuatnye :p



2 comments:

mR.sYaH said...

beras tu leh buat masak nasi x?? heheh..

LaLaLOLa said...

ayat "Boleh tertido sambil membuatnye" sgt memikat hatiku hehe