Tuesday, January 6, 2009

Puchong

Hari ni aku pergi site office kat puchung.,klu nak tahu,kerja kat site opis tersangat la best.,
kat tempat aku(HQ)banyak kerja ishhhh..,


betul tak aku cakap.,kerja kat site sememangnye seronok


biase yer aku pergi di sana bila ada masalah2 IT sahaja.,

(kat site opis)

aku mmg tamak sikit.,sekurang2 nyer aku mesti nak guna 2 computer.,hehehe
bukan ape.aku suke siapkan kerja aku secepat yang boleh.,nati baru lah boleh balik awal.,ngeh ngeh ngeh.,ini tak ade yg suke dok sembang2 bile time balik baru la terhegeh2 nak buat kerja., kalau nak buat OT tu biar la dengan cara yang betul kan kan kan.,tak baik wohh tak kan nak bagi anak bini makan duit haram ish ish ish..,

dalam jam 4.45pm kerja aku pun siap.,mase tu aku ingat kan nak balik HQ sekali hujan turun dengan lebatnyerrrrrrrrrr


kecewa aku dibuat nyer.,aku tunggu sampai jam 5.10 hujan turun lagi lebat tuuuu.,lame2 aku buat keputusan balik rumah jer lah.,mana sampat dah nak balik HQ kan.,sebelum balik tu aku dapat pesanan bunyi nye lebih kurang macam ni.,

"nati balik b singgah rumah syg jap.,syg ade siapkan nasi lemak n buah2 sikit"

kakakakaka lebih kurang la tu.,tiba2 rase macam tak sabar2 nak balik wekkk :P hujan pun selamber jer redah..,

sampai aku singgah jap just amik makannan jer tau.,best wohh sbb die bagi banyak sgt buah belimbing + sebiji buah apple hasil tanaman ayah nyerrrr.,,

pokok nyer lebih kurang mcm nie.,


sebenanyer gambar pokok ni aku curi dari blog BigMouth.,pokok yg ayah die tanam tu aku tak bolah amik laa sbab pokok tu ade kat belakang rumah die.,aku jumpe luar pagar rumah die jer.,

buah nyer plak mcm ni.,


nampak kecil.,die ckp sbb bukan musim nye lagi.,kalau betul2 musim size die sama la dengan buah apple hijau tu.,bentuk nyer pun sama


aku kerat 2,separuh aku mkn separuh lagi bagi mak aku rase :P

aku pun baru tahu hari nie.,pembetulan kat blog BigMouth sebenarnya nama buah nie ialah Buah Bidara atau Apple siam.,bahaya jugak aku masok kan gambar buah nie kat blog takut ade orang yang mengidam tu mintak kat aku plak kakaka padahal tinggal satu jer nie.bukan senang nak dapat buah ni,buah nie tersangat la rangup + sedap + manis.,(buah nie rasanya tak sama langsung dengan buah apple hijau tu pun) OOPPSSSss Terlebih sudaah

10 comments:

cik siti penguin said...

da promote2, xley bg an,
;P

ilazz said...

waa..bakal pak metua tokey epal ropanyer. untung ler ko :P

cik wanie said...

wah wah wah,
sukanya bila dpt relax mcm tue kan,
hurm...

alangkah kalau butik wanie cenggini,
hahahahahahha:)

JIVEBUMZ said...

sedapnya buah tuh... nak jugakk uhuhu

dan dan tu ngidam.. hiks

En. PeRD said...

itu apple siam sgt cantik la warna dier.. nnti mintak lagi pos kat umah sayer k.. LoL!!

Tny said...

Xpe.. lebih dr satu computer..sebab mmg keja bidang IT =)

Ni adik bradik Ceera yea? Ke silap? :D

Hezrina Rusli said...

wehhh!!cedappnyeee!!issh...nyesal aku nengokk!

puterikurekure said...

happy belated birthday ya!

oohh...buah apple siam ek. harus carik nih.

Lia soul speakioss said...

mmg nampak cam sedap la buah tu... i nkkkk satu!!!! =p

Ceera said...

hahaha.. entahnye, kak mak ke2 ko nak camne.. tak ke haru..