Saturday, January 24, 2009

Sediakan payung sebelum hujan

Panjang jugak title aku tu yer., hehehe

Sedia maklum,korang pun tahu phone ayah aku kena curi kan.,

Mesti ramai yg penah merasakan pahitnyer apabila phone kesanyangan kite dicuri

jadi saya dah jumpe satu software Symbian s60 phone

aku link kan websate yg aku jumpe tu

http://www.putera.com/tanya/index.php?showtopic=47465

nak download kat sini : http://rapidshare.com/files/75199201/phone_guardian.rar

nama software : phone guardian
size : 151.22 Kb

Compatible with:
Nokia: 3230, 3250, 3600, 3620, 3650, 3660, 5500, 6260, 6600, 6620, 6630, 6670, 6680, 6681, 6682, 6708, 7610, 7650, 7710, 9210, 9290, 9300, 9500, E50, E60, E61, E61i, E62, E65, E70, E90, N-Gage, N-Gage QD, N70, N70-1, N71, N72, N73, N75, N77, N80-1, N90, N91, N92, N93, N93i, N95
Samsung: SGH D720
Sendo: X
Siemens: SX1
Sony-Ericsson: M600i, P800, P900, P910, P910a, P910i, P990i, W950i
Nokia 5500, Nokia E50, Nokia E60, Nokia E61, Nokia E62, Nokia E70, Nokia N71, Nokia N72, Nokia N73, Nokia N75, Nokia N80, Nokia N90, Nokia N91, Nokia N92, Nokia N93, Nokia N95, Nokia 3250, Nokia N Series, Nokia E Series

funtion software : apabila pencuri masok kan simcard die.,software ni akan baca no phone tu.,dan secara automatik die akan send(silent) dalam bentuk sms ke no. yg telah kite set kan.,jadi kite akan tahu la siap yg pakai phone kite.,

aku pun tak cuba lagi nie.,sampai rumah baru aku nak test kat phone ayah aku tu.,

15 comments:

En. PeRD said...

ini sgt bagus bro... thnx 4 sharing with us.. seperti yg aku cakap aritu.. ko bomoh je pompuan tu... biar dier raser.. awakakakakaka.. ;p

~cik manis~ said...

wah, bgus ni..!
:D

Tinie said...

hehehe
masalahnya..pencuri akan jual phone yang dia curi..so yang guna fon kita tu adalah pembeli yang tak bersalah...

fahmi latiff said...

tq Erieq

info yg sangat baik....

heheheh.... boleh diguna bila keadaan memerlukan... tq ... kongsikan info ni... :)

Miss Izah Mohamed said...

lorh.. my phone (xpress music 5610) xleh support ke?? uhuk

greenieycactus said...

i penah hilang phone once kat pudu..dem!sedey gler!pudu is the dangerous place in kayl dud..beware!but now..im living in a peace country..no moe worries

mYeQa said...

oleh yg demikian..apakah keputusannye?

Kyla said...

oh ye ke. leh try la pas ni ^^

Falin_IzzyGirl said...

nanti gtau yer result nyer camne..
huhu..

CaBaiKeRinG said...

salam...

adik beradik sepet rupanya eh?

aku dah follow blog hang..

mailah singgah bila pree...

www.cabai-kering.blogspot.com

ps-kalau boleh link kan aku best gak?!!

CaBaiKeRinG said...

salam...

adik beradik sepet rupanya eh?

aku dah follow blog hang..

mailah singgah bila pree...

www.cabai-kering.blogspot.com

ps-kalau boleh link kan aku best gak?!!

DrSam said...

TQ for the info. bagus juga ada feature macam ni. tapi sayang sekali model telepon tak tersenarai pula.

Erieq said...
This comment has been removed by the author.
:: p R i n c E s S _ N :: said...

thanx 4 sharing da info...

miDcUpiD said...

wah info bgs nie..mmg sakit bile pon kne curik huhu

skang nie musim org curik pon kot huhu